Alles wat je moet weten over waterzuivering

Water is niet alleen een gezond leven, maar ook een vereiste voor het dagelijkse leven. Het is een feit dat elk levend wezen water nodig heeft om te overleven. Maar helaas is het niet veilig om alle waterbronnen te drinken, en daarom moet het water worden genomen voordat we het consumeren.

Waterzuivering is een proces voor het verwijderen van onzuiverheden uit water, zodat het veilig is om te drinken. Er zijn verschillende methoden voor waterzuivering, en elk daarvan heeft zijn eigen voordelen en nadelen. In deze tekst gaan we dieper graven in het onderwerp waterzuivering.

Waarom is waterzuivering belangrijk?

Waterzuivering is belangrijk om verschillende redenen, vooral omdat het ons beschermt tegen ziektes en verontreinigingen die ons lichaam kan beschadigen. Het verwijderen van bacteriën, virussen en andere verontreinigingen uit water is cruciaal om het risico op ziektes als cholera, tyfus, dysenterie en giardia te verminderen.

Waterzuivering is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het water geen ongewenste geuren, smaken of kleuren heeft. Wanneer water is vervuild, kan het een daardoor veroorzaakte geur of smaak hebben, die het consumenten van water minder aangenaam maakt. Verder kan er bij ongezuiverd water kans zijn op een ophoping van kalkaanslag, wat bijvoorbeeld is voor apparatuur.

Verschillende waterbehandelingsprocessen

Er zijn verschillende processen van waterzuivering op de markt. Elk heeft zijn voor- en zijkant.

Filtratieproces

Een van de meest populaire methoden van waterzuivering is het filtratieproces. Het proces omvat het passeren van waterdeurfilters die verschillende groottes van verontreinigingen opvangen. Het proces is effectief om het water van grove verontreinigingen, zoals modder, zand en vuil.

In het algemeen zijn er vier soorten filters - zand, koolstof, omgekeerde osmose en ultrafiltratie. Het zandfilter is effectief, maar niet genoeg om alle verontreinigingen te verwijderen. Omgekeerde osmose- en ultrafiltratiefilters zijn het meest effectief om water van verontreinigingen te zuiveren.

Het fantastische aan filtratieprocessen is dat het geheel natuurlijk is en er geen chemicaliën worden gebruikt.

Chloreren

Een andere veelgebruikte methode voor waterzuivering is chlorering. Chlorering is het proces waarbij chloor aan water wordt toegevoegd aan de bacteriën en virussen te doden. Dit is een zeer effectieve methode en wordt vaak gebruikt als de tweede stap na het filtratieproces.

Het voordeel van chlorering is dat het goedkoop en gemakkelijk te implementeren is. Nadeel is dat er af en toe geur- en smaakproblemen aan het water worden opgelost.

Ultraviolette (UV) straling

UV-straling is een andere effectieve methode voor waterzuivering die wordt gebruikt om bacteriën, virussen, schimmelsporen, algen en andere micro-organismen te doden.

Het voordeel van UV-straling is dat het gemakkelijk te passagiers is en er geen chemicaliën kunnen worden gebruikt. Nadeel is vrij duur.

Actieve koolfilters

Actieve koolfilters zijn effectief in het verwijderen van de geur en smaak van onzuiver water door gebruik te maken van actieve koolstoffen als filtermateriaal. De filters zijn economisch en onderhouden te onderhouden.

Het nadeel van actieve koolfilters is echter dat ze in tegenstelling tot andere processen het water niet ontdoen van bacteriën en virussen.

Historisch gebruik van zilver en koper

Het historisch gebruik van zilver en koper voor waterzuivering dateert uit oude tijden.

Zilver werd gebruikt om water te zuiveren als het water in zilveren containers werd bewaard. Koper werd ook gebruikt om water op te slaan. Het Koperwater werd bewaard in koperen vaten, waardoor het water vrij van bacteriën wordt gehouden.

Conclusie

Waterzuivering is cruciaal omdat het ons beschermt tegen ziektes veroorzaakt door verontreinigd water. Er zijn verschillende methoden van waterzuivering op de markt. Elk van hen heeft zijn voor- en nadelen.

Filtratieprocessen en chlorering zijn populaire methoden van waterzuivering omdat ze effectief en gemakkelijk te implementeren zijn. UV-stralen en actieve koolfilters zijn andere effectieve methoden met enkele nadelen, zoals prijs en beperking van wat er al dan niet uit het water kan worden verwijderd.

Met die gedachte is het van vitaal belang om, bij het selecteren van een methode van waterzuivering, houd rekening met het doel en de kwaliteit van het water dat moet worden behandeld.

Ook interessant

Milieu

Milieu-Verordening Storingen door het Agentschap van het MilieuHet lijkt erop dat de Environment Agency heeft een beetje een probleem met haar werkza ...

Lees verder

Recyclage

Het Belang van Recyclage voor het MilieuHet milieu is een van de belangrijkste onderwerpen die de afgelopen jaren zijn besproken. Met de ecologische ...

Lees verder

Afvalbehandeling En Afvalverwerking

Afvalbehandeling en AfvalverwerkingAfvalbehandeling en -verwerking krijgen steeds meer aandacht vanwege de verminderde wereldbevolking en het toeneme ...

Lees verder