Kalei Waterdicht: Wat is het en hoe werkt het?

Kalei is al een tijdje populair onder huiseigenaren en aannemers vanwege de rustieke uitstraling en duurzame bescherming die het biedt voor gevels. Bij traditionele boerenkool wordt vaak gebruik gemaakt van witte kalk, zand en water. Veroorzaakt door traditionele gebouwen.

Maar wat als je op zoek bent naar een meer moderne versie van kalei? De oplossing hiervoor is "kalei waterdicht". In deze blog zullen we kijken wat het is en hoe het werkt.

Wat is kalei waterdicht?

Kalei waterdicht is een gevelverf die bestaat uit een speciale samenstelling van mineralen en harsen. Het wordt gemaakt op de gevel door middel van een spatel of roller. Het resultaat is een laag bestand tegen water en vocht. Hierdoor is het ideaal voor gebouwen die worden gekoppeld aan natte weersomstandigheden.

Kalei waterdicht kan in verschillende kleuren worden toegevoegd, afhankelijk van wat de klant het meest verkiest. Zo kun je kiezen voor een moderne uitstraling of gewoon een meer traditionele uitstraling creëren.

Een groot voordeel van kalei waterdicht is dat het een veel lagere onderhoudsfrequentie heeft dan traditionele kalei. Dit komt omdat het bestand tegen water en vocht is. Ook is het uiteindelijk schoon te maken wanneer zich vuil ophoopt op de gevel.

Hoe werkt kalei waterdicht?

Kalei waterdicht werkt door een barrière te creëren tussen de gevel en het water. Bij traditionele kalei is het nog steeds mogelijk dat water door de gevel volgt, ook al zorgt het voor een betere beperking van vocht en condensatie. Bij kalei waterdicht is dat echter niet het geval. De laag die wordt gemaakt, zorgt ervoor dat het water niet meer door de gevel gaat.

Daarnaast zorgt de minerale samenstelling van kalei waterdicht ervoor dat het vocht weg kan trekken uit de gevel. Hierdoor wordt het risico op doorslaand vocht, schimmel en vorstschade beperkt.

Voordelen van kalei waterdicht

- Waterdicht: Zoals de naam al aangeeft is kalei waterdicht bestand tegen water. Hierdoor is het ideaal voor gebouwen die worden gekoppeld aan natte weersomstandigheden.

- Minder onderhoud: Door de hoge kwaliteit van de coatings die in kalei waterdicht worden gebruikt, is het onderhoud dat nodig is, minder dan bij traditionele kalei.

- Verschillende kleuropties: Met de mogelijkheid om kalei waterdicht te maken in verschillende kleuren om te brengen, is er voor elke klant wel een bepaalde kleurcombinatie te vinden.

- Duurzaam: Kalei waterdicht is duurzaam en gaat lang mee, wat het ideaal maakt voor gebouwen die de tand des tijds moeten doorstaan.

Gebruik van kalei waterdicht

Kalei waterdicht wordt vooral gebruikt voor gevels. Het kan zowel worden toegepast op nieuwbouw als op bestaande gebouwen. Bij een gerealiseerde nieuwbouw echter om het te brengen op een niet-geverfd oppervlak. Gevolg hecht de waterdichte laag beter.

Bovendien is het belangrijk om een ​​kalei waterdichte ondergrond op een schone en droge ondergrond te brengen. Het is ook raadzaam om altijd de instructies van de fabrikant te volgen en, indien nodig, professionals in te huren om het correct aan te brengen.

Conclusie

Kalei waterdicht is een moderne versie van traditionele kalei die bestand is tegen water en vocht. Het kan worden beschreven in verschillende kleuren en verschillende voordelen, inclusief minder onderhoud en een duurzame bescherming van de gevel. Het is echter wel belangrijk om het correct aan te brengen op een schone en droge ondergrond volgens de instructies van de fabrikant van deurprofessionals.

Ook interessant

Bouw

BouwBouw is een van de belangrijkste aspecten van onze wereld. Of het nu gaat om het bouwen van huizen, bruggen, wolkenkrabbers van hele steden, het i ...

Lees verder

Bouwafwerking

BouwafwerkingBouwafwerking: de finishing touch voor een prachtig resultaatEen bouwproject is een complexe onderneming die uit verschillende fasen best ...

Lees verder

Bouwmaterialen

BouwmaterialenBouwmaterialen zijn essentieel voor iedereen die in de bouwsector werkt. Of je nu een professionele aannemer bent of een doe-het-zelfklu ...

Lees verder

Bouw

Interessante links